تلویزیون شیائومی P1 که در این مقاله بررسی می کنیم نشان می دهد شیائومی علاوه بر حوزه موبایل در تولید تلویزیون نیز رقابت می کند. دو مدل ذکر شده در بالا در محدوده High و Premium با یکدیگر رقابت می کنند و سری Mi P1 مورد بحث در میان این رده ها قرار دارد و سعی دارد با یک قیمت متوسط توجه خریداران را به خود جلب کند.
علاوه بر این؛ تلویزیون Mi TV P1 شیائومی دارای سیستم عامل اندروید 10، دالب ویژن، HDR10 + ، Dolby Audio و DTS-HD است و اجرای HDMI 2.1 را به طور جزئی به عهده دارد. تلویزیون شیائومی پی 1 در چهار اندازه مختلف 32P1 43P1 50P1 55P1 در دسترس است. مدل 32 اینچی HD (720p) است؛ بنابراین ما آن را در نظر نخواهیم گرفت.
بزرگترین مدل یعنی تلویزیون شیائومی 55P1 به پنل VA مجهز است. یک واقعیت جالب این است که برای مدل های 43 و 50 اینچ، ماتریس ها توسط POS تولید می شوند. مدل 43 اینچ دارای یک نسخه IPS (و نه پنل VA) است.
طراحی شیائومی P1
طراحی تلویزیون شیائومی P1 به صورت ساده و شیک هستش که در عین سادگی بسیار کاربری نیز میباشد. این تلویزیون از دو پایه خرچنگی در گوشه های نمایشگر سود برده که امکان اضافه کردن ساندبار یا کنسول بازی را در وسط تلویزیون به شما میدهد. از کیفیت ساخت شیائومی P1 براتون بگیم که در میان رقبا و میانرده ها بسیار خوب عملکرده و حتی از خیلی از رقبا نیر پریمیوم تر و زیباتر به چشم میخورد. این تلویزیون محبوب از بدنه ای از جنس پلاستیک، پایه ها و حاشیه های فلزی تشکیل شده است که هم مقاوت نسبا بالایی دارد و هم نمای شیک و زیبایی به دکوراسیون شما هدیه میکند. سایز تلویزیون شیائومی Mi tv P1 پرفروش ترین و محبوب ترین سایز این تلویزیون خوش ساخت محسوب میشود.
کیفیت تصویر شیائومی P1
تلویزیون شیائومی P1 دارای کیفیت تصویر بسیار خوب میان رقبا میباشد. این تلویزیون با کیفیت از پنل VA بهره مند میباشد که دارای کنتراستی بسیارعالی نسبت به رقبا و هم رده های خودش میباشد که تقریبا آنرا در این بازده قیمتی کم نظیر میکند. شیائومی P1 از یک پردازشگر تصویر چهار هسته ای سود میبرد که در بازیابی محتوای بی کیفیت و از دست رفته قابل قبول عمل میکند. در نهایت میتونیم نقاط مثبت نمایشگر این تلویزیون شیائومی را کنتراستی بالا، روشنایی بالا در کنار استفاده از پنل VA خلاصه کنیم که به نسبت رقیبانش در رنج قیمتی بسیار عالی تلقی میشود.
کیفت صدا شیائومی P1
کیفیت صدای تلویزیون شیائومی P1 همانند اکثر محصولات میانرده از یک سیستم صوتی 2 کاناله 20 وات بهره مند میباشد که قابلیت پرتاب صدای مناسبی را بهره مند میباشد اما با قابلیت های DTS-HD و Dolby Audio صدایی فراگیر و دلنشینی را تقدیم کاربران خود میکند.
سیستم عامل و رابط کاربری شیائومی P1
تلویزیون شیائومی P1 از سیستم عامل جامع و محبوب Android TV بهره مند میباشد که نسبا رابط کاربری آسان و برنامه های کاربردی زیادی را در اختیار کاربرانش قرار میدهد. سیستم عامل اندروید اصولا در تلویزیون های زیادی دیده میشود با رابط کاربری های مختلف، اما در شیائومی P1 رابط کاربری تقریبا سریع و زیبایی را شاهد هستیم که نوبه خود رضایت بخش تلقی میشود.
جمع بندی در نهایت میتونیم بگیم تلویزیون شیائومی P1 با توجه به امکاناتی همچون سیستم عامل اندروید، نمایشگری باکیفیت، قابلیت های هوشمند فراوان، طراحی شیک و بسیاری دیگر از قابلیت ها امکانات، یکی از بهترین تلویزیون های میانرده و یک گزینه کاملا اقتصادی برای کاربران میباشد که در هر نوع استفاده ای عملکرد مناسبی رو به اجرا در میاورد.
⚡ تلویزیون شیائومی P1E
متاسفانه؛ در حالی که مشخصات؛ تولیدکننده مشخص نمی کنند که نسبت کنتراست بومی پنل VA در مدل در نظر گرفته شده برای نسخه 55 اینچ تلویزیون شیائومی P1 چیست اما از لحاظ ظاهری این دستگاه دارای کنتراست قابل توجهی برای صفحه نمایش VA است. با این حال باید توجه داشته باشید که تلویزیون 55 اینچ یک گزینه میان رده است که عمق رنگ آن 8 بیت FRC+ است و 10 بیت خالص نمی باشد.
مقایسه تلویزیون شیائومی P1 و Q1
این فناوری به تلویزیون این امکان را می دهد تا با استفاده از پیکسل های مجاور با رنگ های مختلف فضای رنگی وسیع تری ایجاد کند و این احساس را ایجاد می کند که در حال مشاهده رنگ دیگری هستیم که در واقع بخشی از فضای رنگی 8 بیتی پنل نیست. و به این دلیل کار می کند که طبق گفته شیائومی؛ این مدل 94 درصد فضای رنگی DCI-P3 را پوشش می دهد.
تلویزیون شیائومی P1 در مقایسه با رقبا:
رقیب این نمایشگر در برند سامسونگ تلویزیون BU8000 است که با پنل VA کنتراست بالایی را نمایش میدهد. این مدل دارای رفرش ریت 60 هرتز میباشد و بازی را در حد معمولی ارائه میدهد. بیو 8000 به نسبت تلویزیون شیائومی P1 از زاویه دید بالاتری برخوردار است. میتوانید برای اطلاع از جزئیات بیشتر آن به بررسی تلویزیون سامسونگ BU8000 بپردازید تا به سمت انتخاب آگاهانهای سوق داده شوید. طراحی و ظاهر P1 شیائومی در مورد طراحی تلویزیون شیائومی P1؛ در نگاه اول از جلو این مدل بسیار جذاب است. این طرح دارای قاب های نازک است؛ بزرگترین ضخامت بدنه حدود 9 میلی متر است که برای یک مدل میان رده عالی محسوب می شود. پایه های تلویزیون در کناره های صفحه قرار دارند اما کمی به سمت مرکز تغییر مکان داده اند. اگر فقط به مدل 55 اینچ تلویزیون شیائومی P1 نگاهی بیندازید متوجه می شوید که می تواند به عنوان یک تلویزیون ال سی دی رده بالا ظاهر شود.
البته با بررسی دقیق تر؛ احساس می شود که شیائومی تصمیم گرفته تا در مصرف مواد مورد استفاده در تولید تلویزیون Mi P1 صرفه جویی کند؛ اما از طرف دیگر؛ این قیمت نهاییی محصول را محدود می کند. واقعیت این است که پلاستیک زیادی استفاده شده است. حاشیه صفحه از پلاستیک با رنگ خاکستری ساخته شده است، پشت تلویزیون و پایه ها هم از همین مواد ساخته شده اند.
⚡ تلویزیون شیائومی Q1E
بدنه حتی از پلی کربنات بی کیفیت نیست؛ بنابراین تلویزیون شیائومی P1 از این لحاظ توانایی نزدیک شده به محصولات رده بالا را ندارد. شکی نیست که اگر این عناصر تزئینی فلزی می بودند و پردازش محتوای دالبی ویژن را حفظ می کرد قیمت مدل 55 اینچ تلویزیون شیائومی P1 به سختی کمی بیش از 600 یورو می بود.
پایه ها با دو پیچ ارائه شده اند که به تلویزیون وصل می شوند. پایه ها واقعا نازک هستند و خوب به نظر می رسند. با وجود این واقعیت که استند از پلاستیک ساخته شده است؛ کاملا محکم هستند و پنل 55 اینچ تلویزیون را به خوبی نگه می دارند.
نکته جالب این است که دکمه پاور تلویزیون درست در زیر لوگوی Mi پنهان شده است. قسمت رابط در سمت چپ تلویزیون قرار دارد. پورت هایی وجود دارد که در طرف مقابل قرار دارند و خروجی هایی هم هستند که در لبه پایین قرار دارند. این قسمت از بدنه کمی فرو رفته است. با نصب تلویزیون شیائومی روی دیوار دسترسی به پورت های ورودی / خروجی حفظ می شود.
⚡ تلویزیون شیائومی Q1 Android TV 10 و PatchWall سیستم عاملی که در سری تلویزیون شیائومی P1 نصب شده است Android TV 10 است. از نظر زیباشناسی همه این پلت فرم را نسبت به آخرین نسخه های تایزین سامسونگ یا WebOS ال جی دوست ندارند. اما در این حالت اندروید بدون نقص و روان کار می کند. تراشه ای که وظیفه عملکرد این نرم افزار را به عهده دارد MediaTek MT9611 است که یک تراشه SoC چهار هسته ای است. در کنار این قطعه سخت افزاری پردازنده گرافیکی Mali G52 MP2 و رم 2 گیگابایتی استفاده شده است. Mali G52 مسئول اجرای جزئی رابط HDMI 2.1 در تلویزیون شیائومی P1 است.
ویژگی که باعث می شود تا تلویزیون Xiaomi Mi TV P1 از اکثر رقبای اندرویدی متمایز شود این است که علاوه بر سیستم عامل، PatchWall هم وجود دارد. این نرم افزار یک رابط طراحی شده توسط شیائومی است که به شما امکان دسترسی به برنامه ها و محتوای مورد علاقه تان را می دهد. این از طریق توصیه های شخصی که Shell بر اساس تجزیه و تحلیل محتوای کار بر تولید می کنید؛ ایجاد می شود.
تلویزیون شیائومی P1 در کارخانه کاملا کالیبره شده است؛ اما تولید رنگ آن بدون ایراد نیست. بسیاری از کاربران نیاز به صرف وقت برای تنظیم رنگ می کنند تا کمی تصویر را تغییر دهند و به باز تولید دقیق تر صدا دست پیدا کنند. اما هر کسی که می خواهد از این مدل بیشترین بهره را ببرد و بدش نمی آید از تنظیمات استفاده کند؛ توجه ویژه ای به اصلاح گاما و دمای رنگ خواهد داشت.
ریموت کنترل بلوتوثی شیائومی همراه با تلویزیون Xiaomi Mi TV P1 ارائه می شود که مشابه ریموت کنترل محصولات دیگر این برند است. این دستگاه دارای دکمه هایی است که به شما امکان دسترسی به مهمترین عملکردهای تلویزیون را می دهد. در مقایسه با ریموت کنترل های رقیب این دستگاه تنها دو دکمه برای دسترسی مستقیم به Netflix و Prime Video را دارد.
کیفیت تصویر و رزولوشن نمایشگر
بیایید به ماتریس VA در مدل 55 اینچی تلویزیون شیائومی P1 برگردیم. هنگام بررسی تصویر ماکرو روی صفحه می توانید توزیع پیکسل های فرعی RGB را به وضوح ارزیابی کنید. اجازه دهید این را بگوییم که وضوح تصویر ماتریس نشان دهنده نحوه دیدن تصویر است. زاویه دید متوسط یکی از قواعد استفاده از پنل VA است.
یکی از نقاط قوت اصلی پنل های VA کنتراست طبیعی آنها است. در این زمینه، آنها تمایل دارند با استفاده از ماتریس IPS نسبت به تلویزیون های دیگر عملکرد بهتری داشته باشند. بنابراین تلویزیون شیائومی P1 کنتراست بسیار قانع کننده ای را دارد. رنگ های سیاه عمیق نشان داده می شوند گرجه توانایی نمایش جزئیات در مناطق سایه محدود است؛ این به دلیل نور پس زمینه Edge LED است.
در مورد روشنایی باید بگوییم که این محصول دارای روشنایی متوسطی است. بنابراین در هنگام مشاهده محتوای HDR تاثیری را که می توان از تلویزیون های سامسونگ یا سونی مشاهده کرد را بدست نمی آورید. البته لازم به یادآوری است که پخش مناسب محتوای HDR را می توان در تلویزیون هایی با حداکثر روشنایی 1000 نیت یا بیشتر مشاهده کرد. اما چنین مدل هایی در گروه قیمت متوسط قرار نمی گیرند. در هر صورت؛ اگر این سری از تلویزیون های شیائومی را با نور محیط بسیار کم یا بدون آن تماشا کنید؛ محتوای HDR خوب به نظر می رسد.
چیز دیگری که می تواند باعث احساس رضایتمندی در هنگام استفاده از تلویزیون شیائومی P1 شود؛ پردازش حرکت است. مطمئنا صحنه های اکشن به اندازه تلویزیون های میان رده تا بالا رده سونی با مهارت نمایش داده نمی شود. به هر حال یک نظر وجود دارد که سونی یکی از بهترین الگوریتم های پردازش حرکت را دارد. اما تلویزیون شیائومی P1 قادر به رقابت با مدل های گران قیمت تر است و این یک امتیاز مثبت برای شیائومی محسوب می شود.
متاسفانه؛ اشیاء موجود در اتاق روی صفحه تلویزیون شیائومی P1 منعکس می شوند که نشان دهنده پوشش ضعیف آنتی رفلکس آن است. توسعه دهندگان شیائومی باید به فکر بهبود این مورد باشند. در نهایت بحث دیگری در این رابطه باقی نمی ماند. فراموش نکنید که TCL پنل های با کیفیت بسیار خوب را تولید می کند.
پورت های تلویزیون Xiaomi Mi TV P1 برای ارزیابی عملکرد تلویزیون شیائومی P1 در حالت بازی؛ از کنسول بازی ایکس باکس سری ایکس استفاده شد. شیائومی تضمین می کند که پورت HDMI 2 فناوری eARC را اجرا می کند و همه موارد دیگر هم از ALLM پشتیبانی می کنند. اما هیچ پشتیبانی از VRR وجود ندارد؛ بنابراین اجرای جزئی HDMI 2.1 پیشنهاد شده است.
هنگام اتصال به کنسول بازی؛ این دستگاه به درستی تشخیص داد که این تلویزیون سازگار با دالبی ویژن است اما توانایی کار با استاندارد HDR10 و همچنین وجود یک حالت اتوماتیک با تاخیر کم را درک نکرد. از طرف دیگر؛ نمی توان این واقعیت را نادیده گرفت که پنل VA که در تلویزیون 55 اینچی شیائومی P1 نصب شده است با رفرش ریت 60 هرتز کار می کند. بنابراین فرصت استفاده از بازی های با سرعت 120 هرتز را از دست خواهید داد.
کمی هم در مورد تاخیر تلویزیون صحبت کنیم/ بعد از کمی تجربه بازی؛ مشخص می شود که تاخیر ورودی در محدوده 25 تا 30 میلی ثانیه است. بنابراین؛ توصیه به استفاده از این سری از تلویزیون های شیائومی به عنوان یک مانیتور بزرگ معتبر است. زمان پاسخگویی پنل VA هم در حدود 15 میلی ثانیه است.
بنابراین ما با یک شبه HDMI 2.1 با پورت eARC برخورد داریم. علاوه بر این؛ یک جفت پورت HDMI 2.0؛ ورودی AV؛ یک جفت USB 2.0، خروجی هدفون، خروجی دیجیتال اپتیکال؛ ورودی آنتن وجود دارد. اتصال اترنت؛ اسلات CI، Wi-Fi در باندهای 2.4 و 5 گیگاهرتز و بلوتوث 5.0 هم وجود دارد.
در اینجا سعی می کنم انواع لوازم خانگی بررسی کنم و سایت های مفید رو معرفی کنم. | راهنمای خرید لوازم خانگی | نظرات درباره لوازم خانگی | معرفی فروشگاه های برتر لوازم خانگی | بررسی فروشگاه های فرش | بررسی فروشگاه های کالای دندانپزشکی